HagekindBannerLight.jpg

Zonsverduistering

Op donderdag 10 juni vond er een gedeeltelijke zonsverduistering plaats.  Dat konden we de leerlingen van 't Hagekind niet aan hun neus laten voorbijgaan.  Daarom kregen de kinderen van de lagere school allemaal een eclipsbrilletje om veilig naar de zon te kunnen kijken? Wat vonden ze dat leerrijk en leuk!  En nu maar wachten op de volgende gedeeltelijke zonsverduistering in oktober 2022 !

 

 

AfdrukkenE-mail

Maart = jeugdboekenmaand

In maart is het jeugdboekenmaand.  Omdat het dit jaar 50jaar bestaat, willen we met onze school iets speciaals doen.  Tijdens de jeugdboekenmaand krijgen we bezoek van een kinder- en jeugdboekenauteur Ilse De Keyzer en de striptekenaar van oa Kiekeboe en Nachtwacht, Steve Van Bael.  We krijgen de kans om een kijkje te nemen in de wereld achter het boek en Steve Van Bael gaat ons uitdagen voor een heuse tekenwedstrijd.

De leraars van onze school hebben ook hun beste beentje voorgezet in The Masked Reader.  Deze week kijken de kinderen naar de voorleesfragmenten uit het nieuwe boek van Ilse De Keyzer : " Lentekriebels met Teckel Tokkel" en zoeken we wie er achter de maskers zit.

Dit belooft een spannende week te worden...

     

AfdrukkenE-mail

Kerstkaartjes voor Zonnedries

Onze leerlingen van 't Hagekind wilden de bewoners van Zonnedries een extra warm hart onder de riem steken.  Daarvoor maakten ze zelf kerstkaartjes voor élke bewoner.  Ze haalden daarvoor hun creatiefste kant naar boven en maakten met veel liefde en warmte deze mooie kaartjes met warme wensen.
Vrolijk kerstfeest aan iedereen!

 

AfdrukkenE-mail