HagekindBannerLight.jpg

Poëzieweek van 31-1 t.e.m. 6-2-2019

 

Er is altijd tijd voor een gedicht!

Hoe lang duurt het voorlezen van een gedicht. Een minuut? Die kunt u makkelijk missen. Elke dag. En in die minuut brengt u de klas aan het lachen, troost u de kinderen, leert u ze spelen met taal of geeft u ze nieuwe inzichten. En in alle gevallen verrijkt u hun leven.

Van 31 januari t/m 6 februari 2019 draait de Poëzieweek rond het thema vrijheid. 

AfdrukkenE-mail

Kleuters van de Berg gaan 3 koningen zingen

Op woensdag 9 januari zijn alle kleuters van de Berg naar jaarlijkse gewoonte gaan 3 koningen zingen 

De bewoners van Zonnedries stonden ons al op te wachten. Samen genoten we van het mooie gezang.

We danken de bewoners nog voor de gulle bijdrages. Hier gaan de kleuterjuffen 'kookboxen' mee aankopen.

 

AfdrukkenE-mail

Maandpunt jaarthema : Blote voeten

Voor december staat het maandpunt BLOTE VOETEN centraal in onze school.  Iedere klas maakten een doos met iets speciaals in zodat we er een eigen 'blotevoetenpad' van konden maken.  De jongste kleuters van de hoofdscholen waren vrijdag al aan de beurt.  Wat vonden de kleutertjes dit gek en raar om op te lopen.  De steentjes en de knikkers deden bij sommigen zelfs echt wel pijn.  Het zand en de pluimpjes waren dan weer super zacht om op te stappen.

AfdrukkenE-mail

Voorleesweek

Voorleesweek vindt in heel Vlaanderen en Brussel plaats tijdens de laatste week van november. Iedereen Leest ondersteunt in de eerste plaats de intermediairen (kleuterleidsters en -leiders, onthaalouders, leerkrachten, bibliothecarissen ...) met tips rond voorlezen én voorleesboeken. Voorleesaffiches en boekentips vinden hun weg naar alle bibliotheken, boekhandels en kinderdagverblijven, met de hulp van partners CANON Cultuurcel en Kind en Gezin. Hare Majesteit Koningin Mathilde steunt de campagne elk jaar door te gaan voorlezen in een school, internaat, kinderdagverblijf ...

Ook in 't Hagekind doen we mee met de voorleesweek! 

Foto's kan je terug vinden op onze website!

AfdrukkenE-mail